субота, 3. март 2012.

Klovnovsko odelo

Danas su deca pronasla klovnovsko odelo koje sam sasila pre tri godine za sinovljev rodjendan.Svi smo morali da ga obucemo i lepo smo se zabavili.
Naime,trazeci neke zabavljace za rodjendan,shvatila sam da ih zapravo i nema mnogo kod nas, a one koje sam pronasla su bili jako skupi u odnosu na ono sto su pruzali.Nije mi se svidjalo to sto nemaju neki odredjeni program za decu,vec misle da je dovoljno  pojaviti se u nekom kostimu i prodjuskati malo sa decom i to je sve.Naravno,jako je tesko zabaviti decu a narocito ako su razlicitih godina kakva obicno budu na prvom rodjendanu.I tako se rodila ideja: osmisliti predstavu za decu koju ce izvesti klovn.Tako sam morala da sijem klovnovsko odelo iskljucivo nocu kako bi ova zamisao ostala apsolutna tajna.
Najvise su me namucile klovnovske cipele moram da priznam,jer sam unutra stavila stvarne cipele,preko sam navukla sarene dokolenice koje sam morala da usijem za same cipele kako ne bi klizale.Pocetak carape sam napunila vatom,stavila ukrase i bile su zaista ogromne.
Sto se tice nosa, uzela sam polovinu kinder jajeta koju sam pricvrstila za naocare oko kojih sam izlepila sarene papirice.Na taj nacin sam uspela da zamaskiram pravo klovnovo lice.
Na sesir sam usila roze vunicu koja je predstavljala kosu,i na njega dodala neke ukrasne detalje.
I kad sam zavrsila pantalone,majcu,okovratnik,tregere shvatila sam da mi je potreban neko ko ce BITI klovn.!Bio mi je potreban neko ko ima sklonosti ka glumi,ko ume sa decom,ko se ne stidi da se iskaze pred gostima kojih je bilo oko 60.
Nisam se mnogo dvoumila-to je morala da bude moja rodjena sestra koja je imala sve odgovarajuce atribute-ona je pedagog,lingvista,komunikativna,mastovita,sklona glumi.
Tako smo osmislile program koji ce izvesti kao i vreme i nacin kada ce ga izvesti.Sve smo drzale u tajnosti da smo cak i bile sumnjive nasim bliznjima koji nisu znali sta ustvari spremamo.
Kada je dosao trenutak istine,ona je otisla do toaleta kafane gde se presvukla i nasminkala,uzela koferce sa rekvizitima i predstava je pocela!
Pevacu koji je zabavljao goste smo rekli da muzika prekine kada udje klovn i da ga pita odkud on ovde.Klovn je kao zbunjeno usao i rekao da je malo zalutao ali da ni ovde nije lose.Svi su bili zbunjeni,iznenadjeni,pocev od mog muza koji je nije prepoznao i smejuci se upitao me ko je to ustvari.Deca su prisla,a onda je ona iz njenog koferceta vadila razne spravice dok ih je zabavljala i izvodila trikove.Nakon toga je izvela par trikova i sa gostima a jedan od njih je bio i cepanje 1000 din koje je uzela od njih.Ali,kad je iscepala novac i odglumila da joj ne uspeva da ih sastavi,svi su mislili da je to i  istina.Zapravo je ona imala kod sebe laznih 1000 din. a prave su bile cele.
Nakon predstave ,djuskala je sa decom i oni su bili odusevljeni.Iznenadjenje je u potpunosti uspelo!
Moja cerka kao klovn


(Cak je kasnije dobiljala ponude za jos neke rodjendane...)

1 коментар:

  1. Bravo, stvarno originalno, u potpunosti. Za odelo cemo sigurno upotrebiti nesto od vasih ideja.
    Pozdrav,
    Marija

    ОдговориИзбриши